Hoe kun je afval scheiden aantrekkelijker maken voor mensen die het niet zo gewoon vinden, zoals jongeren? E-waste Arcades heeft de oplossing.

E-waste Arcades

E-waste Arcades is een circulaire designstudio gespecialiseerd in het maken van creatieve afvaloplossingen. Dit zijn onder meer producten, campagnes, challenges en workshops. Joris en Timmy zijn E-waste Arcades gestart in 2016 om afval scheiden leuker te maken.

Afvalarcade

Een voorbeeld van hun werk: de afvalarcade is een old-school Arcade die je beloont voor het scheiden van afval met een korte, toffe game. Door afval in te werpen draag je bij aan een schoner milieu, zelfs tijdens het spelen van de game. In de game breng je afval naar de juiste bak om het te recyclen. De Afvalarcades zijn gebouwd van hergebruikte elektronica en duurzaam hout. In de machines wordt een afgedankte computer en beeldscherm gebruikt. Lees hier verder op hun eigen website.

E-waste Arcades aan de slag in Amsterdam

Uit het Eindhovens Dagblad: ,,Door de combinatie van een sexy design, toepasselijke quotes en grappig geluid worden gebruikers gemotiveerd om hun afval gescheiden weg te gooien”, aldus Petterson. ,,Uit onderzoek blijkt dat het afval in onze containers veel beter werd gescheiden. Wij genereerden een honderd procent schone afvalstroom, terwijl bij de gewone containers het afval te vervuild was om te recyclen. De Trash Holes illustreren hoe het leuk maken van recyclen een grote impact kan hebben.”

Het succes bleef niet onopgemerkt. De Vos en Petterson zijn in samenwerking met Innofest bezig met afvalbakken voor de Zwarte Cross van dit jaar. En nu mag het bedrijf ook aan de slag in Amsterdam. Het won een zogenoemde Challenge in het kader van een ondersteuningsprogramma voor start-ups. ,,De uitdaging van de gemeente en de Johan Cruijff Arena is om het zwerfvuil in en rond het stadion aan te pakken. Zowel bij de Zwarte Cross als de Johan Cruijff Arena heb je te maken met overzichtelijke afvalstromen, maar festivalpubliek is een ander publiek dan voetbalsupporters.” Lees het volledige artikel in het ED.

Wat een mooie aanpak om afval scheiden te stimuleren!

Sharing = caring for our planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *